Installatie Waterfilters

  • Partner: Rotary Club
  • Doel: Schoon drinkwater voor iedereen
  • Locatie: Los Rosales, Lima
  • Jaar: 2015

De meeste mensen in de sloppenwijken drinken water uit de kraan, maar kookt het water voor het te consumeren. Dit is tijdrovend en relatief duur. In 24% van de huishoudens met een kind onder de vijf jaar, heeft het kind recentelijk nog diarree gehad, wat kan zijn veroorzaakt door het consumeren van slecht drinkwater. Wij hoopten op korte termijn een project te kunnen lanceren waarbij we waterfilters uitdelen aan ongeveer 100-150 huishoudens. De waterfilters kunnen tijd en geld besparen en goed en drinkbaar water is zo binnen handbereik.

Uitvoering Installatie

Honderd gezinnen zijn de trotse nieuwe eigenaren van een keramische waterfilter. Op 19 juli, realiseerden we de eerste waterfilter distributie in het medisch centrum in Comas.

Een team van de Engels-sprekende Rotary Club “Lima Sunrise” kwam naar het medisch centrum om de waterfilters uit te delen en om uitleggen hoe ze gebruikt en verzorgt dienen te worden. ADESA’s hygiëne team – bestaande uit medewerkers van het medisch centrum en een aantal moeders van ons therapie programma – hebben geweldig hun best gedaan op de leuke en interactieve workshops gericht op hand en water hygiëne. Zij verzorgen ook de periodieke controle van de deelnemers, aangezien we de resultaten van dit project gedurende het komende jaar willen meten.

We hopen dat de filters zullen dienen als de belangrijkste bron van schoon water voor deze gezinnen, en dat ze de energiekosten aan het koken van water verminderen. De eerste feedback is zeer positief, met meerdere mensen die aangeven dat de waterfilters de kwaliteit van hun drink en kook water aanzienlijkhebben verbeterd. Een tweede waterfilter distributie is voorlopig gepland voor het einde van dit jaar.

Dank aan de Rotary Club voor het kiezen van ADESA als partnerorganisatie!